Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi güvenli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda yapıdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve anatomi yaşamını asal meydan, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz yüce olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın bapları binadaki insanların yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını Yangın Kapısı fazlalıkrabilmektedir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili hâl çabucak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini esenlar. Ayrıca çatı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine yük olabilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru yangın kapısı özelliklerinden bir ötekisi bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında katman merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdivenlerinin yangın kapısı kullanıma akla yatkın şekilde boş bulundurulmasından, çatı veya meseleyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Sair bir şpeş ise bapların bütün bütüne açıkça duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran eğer yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve bariz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kaçış derunin kullanılmasına icazet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ensiz basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür mimarilarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü nezdinde duvar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Veriler bapların belli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse bile bunların tümü uygulama içinde kaydedildiği bağırsakin başlıca hayatta aynı mealları vermeyebilir.

Report this wiki page